Foto af Science in HD hso Unsplash

Det ukrainske parlament har fået en række love vedtaget i den seneste uge.

Det ukrainske parlament har travlt i disse dage, hvor det ventes, at parlamentet i morgen skal stemme om de omdiskuterede ændringer af loven for vedvarende energi i landet, som udenlandske investorer er utilfredse med. De frygter at ændringer af støtten til den vedvarende energi vil gå ud over den grønne omstilling.

Men mens den diskussion foregår, har det ukrainske parlament været i stand til at vedtage en række andre love, som du kan få¨et overblik over her. Blandt andet har parlamentet vedtaget lovliggørelsen af hasardspil, som vi på Ukrainenu har skrevet om, og parlamentet har godkendt præsidentens afløser til posten som guvernør for Nationalbanken

Men derudover har det ukrainske parlament også vedtaget at udskyde opkrævningerne for nogle huslejer i landet for at hjælpe dem gennem corona-krisen, og parlamentet ventes at se nærmere på en række muligheder for at låne små- og mellemstore virksomheder penge. Det er noget, som længe har været den ukrainske præsidentens ambitioner. 

Nye ansigter også vedtaget

Foruden at godkende Kyrylo Shevchenko, der var leder af den statsejede bank Ukrgasbank, som den nye guvernør af den ukrainske Nationalbank, har parlamentet også godkendt Olga Pishchanskaya som den nye chef for landets Komite for anti-monopol. Parlamentet har også godkendt, at Oleg Urusky bliver den nye viceminister for strategisk industri. 

Det ukrainske parlament har også vedtaget at nedjustere antallet af distrikter fra de 490 i dag og ned til 129. De ukrainske politikere mener, at det vil være mere effektivt, og det minder lidt om de store kommunesammenlægninger, som vi selv har oplevet i Danmark. 

I den mindre afdeling har parlamentet også godkendt en række ændringer af procedurer, som gør det nemmere at holde øje med, hvem der arbejder og producerer ting i den ukrainske forsvarsindustri, og parlamentet har lavet ændringer i forhold til den måde der arbejdes med skrotmetal

Endnu flere ting vedtaget

Det ukrainske parlament har derfor helt afgjort haft travlt i den seneste tid, inden sommerferien starter fra i morgen. Det har også været tydeligt på billederne af Dmitro Razumkov, der er leder af parlamentet og styrer slagets gang. Han har haft store rander under øjnene i den seneste tid.

Det har han også haft god grund til. Foruden det allerede nævnte, har parlamentet også gjort det nemmere at komme til Ukraine som rejsende. De ukrainske politikere har tidligere lavet en grøn og rød liste over lande. Hvis du kommer fra et land på den røde liste, skal du i karantæne i 14 dage i Ukraine, mens det ikke er tilfældet for lande på den grønne liste. Et lands placering afhænger af smittetrykket i landet, men det ukrainske parlament har gjort det nemmere for landet at komme på den grønne liste ved at hæve smittetrykket for “grønne” lande. Danmark er øjeblikket på den grønne liste.

I den seneste uge har det ukrainske parlament også hævet lønningerne for læger i Ukraine, da parlamentet gerne vil belønne dem for indsatsen under corona-krisen, og parlamentet har lavet ændringer af luftfartsafgifterne

I den seneste tid er der blevet opstillet en række fartkameraer i Kyiv, som skal forsøge at få nedbragt hastigheden på landets veje. Det har vist sig at være en stor succes, og parlamentet har valgt at hæve bøderne for at se om, det vil gøre en større forskel