Foto: Markus Winkler hos Unsplash.

Wizz air flyver blandt andet til Danmark både til Billund og København igen, og der har allrede været flyafgange. 

Det er igen muligt at flyve både til og fra Ukraine, selv om det er i begrænset omfang, og mange fly til tider bliver aflyst i sidste øjeblik på grund af for få passagerer, manglende fly eller restriktioner forbundet med coronavirussen. Dog er der igen fly på vingerne. 

Wizz Air er blandt andet begyndt at flyve regelmæssigt til både Billund og København, hvor der er direkte ruter. Derudover er selskabet begyndt at flyve til London, Athen, Budapest, Tallinn og en række tyske byer såsom Berlin – blot for at nævne nogle. 

I Facebook-gruppen “Danskere i Kyjiv, Kyiv, Kiev”, kan man læse om, at det er lykkes nogle danskere at komme til Danmark fra Ukraine med Wizz Air, men at der altid er en risiko for, at ens fly kan blive aflyst i sidste øjeblik. Det er sket flere gange.  

Wizz Air’s hjemmeside er der afgange til Billund både i morgen – lørdag – og tirsdag og lørdag i næste uge. En billiet koster cirka 500 kroner afhængig af dagen. Der er afgang til København mandag, onsdag og fredag i næste uge til cirka samme pris. 

Mange restriktioner på ankomster

Hvis du vælger at flyve til Danmark fra Ukraine, skal du være opmærksom på, at du givetvis skal i karantæne i 14 dage. Det samme kan være gældende i Ukraine, men det afhænger af udviklingen i smittetallet i Danmark.  

De ukrainske sundhedsmyndigheder har lavet et system for at vurdere om borgere fra udlandet kan komme til Ukraine uden at skulle i karantæne. En såkaldt grøn og rød liste, hvor blandt andet smittetallet i det pågældende land afgør på hvilken liste landet kommer. Hver tredje dag vil sundhedsmyndigheder opdatere listen, hvor rejsende fra lande på den røde liste skal i 14 dages karantæne, når de ankommer til Ukraine. 

De skal installere en app, som holder øje med, at de overholder karantænen. Danmark er på den grønne liste, og det betyder, at rejsende fra Danmark til Ukraine ikke behøver at skulle i karantæne, men det kan ændre sig. 

Lande på den røde liste inkluderer blandt andet USA, Canada, Storbritannien, Frankrig, Italien, Spanien, Belgien, Holland, Portugal, Sverige, Kuwait, Singapore og Rusland. Alle rejsende til Ukraine skal fremvise en speciel helbredsforsikring, der dækker Covid-19-behandling. Ministeriet for digital transformation oplyser, at 40.314 personer i Ukraine i dag bruger appen ved navn ‘Diy Vdoma’, som holder øje med ens færden, hvis man kommer til Ukraine fra et land på den røde liste. Det skriver Ukraine Business News.