Foto: Jackmac34 / Pixabay.com.

Valutaen er styrket med hele 19 procent i 2019, og det er bedre end nogen anden i verden, skriver Bloomberg og Unian.

Ukraine er et billigt land at rejse i for turister, men i 2019 er det blevet dyrere end tidligere. Krigen i Donbass og den efterfølgende usikkerhed bankede i 2014 og 2015 den ukrainske valuta hryvnia (UAH) i bund, men i 2019 er der kommet fornyet tro på den ukrainske økonomi, som har styrket valutaen. 

Ifølge mediet Bloomberg og det ukrainske nyhedsbureau Unian er valutaen styrket med hele 19 procent i år, hvilket er markant bedre end den russiske rubel, der kom på andenpladsen med 12 procent, og den egyptiske pund, der kom på tredjepladsen med en lignende stigning. 

Billede fra Google

Helt konkret betyder den store stigning, at det i dag koster cirka 29 danske kroner at købe 100 UAH, mens prisen i januar var 23 danske kroner. Men det ændrer stadig ikke på, at priserne for danske turister er meget lave. 

Ukrainske økonomer håber på, at den styrkede valuta kan overbevise flere ukrainerne om at blive og arbejde i Ukraine. Landet har store problemer med, at de unge og veluddannede rejser ud af landet til for eksempel Polen, hvor lønnen er højere.