Pressefoto

Præsidenten var i Polen for blandt andet at markere, at det er 75 år siden, at Auschwitz-Birkenau blev befriet. Derudover var der også tid til snak om forretninger. 

Det er 75 år siden, at den berygtede Nazi-koncentrationslejr kaldet Auschwitz-Birkenau blev befriet i Polen. Det er anslået at over en million fanger omkom i lejren. Også mange ukrainere mistede livet i tyske koncentrationslejre under 2. Verdenskrig, og den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij er derfor i Polen for at markere dagen for befrielsen. 

Her mødte han den polske præsident Andrzej Duda, og der blev der, ifølge det ukrainske medie Unian, også tid til at snakke forretninger. Polen er en af Ukraines store handelspartnere. Ifølge siden Trading Economics eksporterede Ukraine for cirka 3,2 milliarder dollar (cirka 22 milliarder kroner) til Polen i 2018, heraf en stor del jern og stål. 

“Polen er vores fjerdestørste handelspartner. Jeg er overbevist om, at de polske investorer vil evaluere reformerne og forbedre forretningsklimaet i Ukraine,” sagde præsidenten ifølge Unian med henvisning til, at Ukraine er i gang med at reformere landets økonomi. 

“I dag har vi aftalt at udvide og styrke vores strategiske, venskabelige partnerskab,” sagde han og takkede Polen for hjælpen med at beskytte den ukrainske suverænitet. 

Det er endnu usikkert, om der kom nogle konkrete aftaler i stand mellem de to lande. Ifølge Trading Economics eksporterer Ukraine også meget teknologi, træ, møbler og madprodukter til Polen.