Foto af Chester Ho hos Unsplash

I december oplyste den ukrainske hær om egne tab, nu fortæller de, hvor mange separatister, der måtte lade livet i 2019.

Selv om der stort set intet tegn er på krig i den ukrainske hovedstad Kyiv, så er der stadig skyderier ved frontlinjen i den østlige del af landet. I de sidste par år er krigen blevet mindre voldsom, men der er stadig jævnlige tab på begge sider af frontlinjen i krigen, der startede i 2019, da separatister med støtte fra Rusland løsrev dele af Donbass-regionen. 

I december opgjorde den ukrainske hær, at 97 ukrainske soldater har mistet livet i løbet af 2019, og at 499 ukrainske soldater blev sårede. Nu melder den ukrainske hær også ud, hvor mange separatister, de mener, har mistet livet.

“Ifølge efterretnings dataen fra den ukrainske hær, har den russiske besættelse lidt 1.558 tab i 2019 – nemlig 619 dræbte og 939 sårede,” lød det fra de ukrainske styrker på Facebook ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Det er ikke muligt at få bekræftet antallet.

I de seneste måneder er der sket egentlige forhandlinger mellem Rusland, Ukraine og separatisterne for at opnå fred. I december mødtes Rusland og Ukraine til fredsforhandlinger efter mange år uden, og de to lande har lykkes med to fangeudvekslinger i 2019. Der er aftalt flere forhandlinger i 2020, som begge parter har givet udtryk for, at de håber kan give resultater.