Foto af Dave Herring hos Unsplash

Kiev: Det vil være som et nyt kapitel, lyder det fra den ukrainske kirke. 

Der blæser nye vinde i forholdet mellem den græske kirke og det ortodokse kirke i Ukraine. Tidligere har den græske kirke ikke anerkendt den ukrainske ortodokse kirkes uafhængighed, men det skulle efter sigende være anderledes nu. Ifølge Metropolitan Epiphanius, der er overhovedet for den ukrainske ortodokse kirke, har den græske kirke nu ændret holdning.

“Jeg er taknemmelig for, at min broder i troen, saglige Leronymos, ærkebiskoppen af Athen og hele Grækenland… for i dag at have besluttet at støtte og følge det vedtagede og historiske beslutning af den fælleskirkelige patriarkat – åbningen af et fuldt samarbejde mellem vores to lokale autocephalous kirker i alle henseender,” skrev Metropolitan Epiphanius på Facebook ifølge det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform. 

Han henviste til en aftale, der blev underskrevet i januar i år, men endnu ikke var blevet anerkendt.

Metropolitan Epiphanius slog videre fast, at den lokale kirke i Grækenland og Ukraine havde meget tilfælles og nu ville skabe et bånd “der vil forevigt blive forbundet til vores historie og vores hjerter”. Han slog også fast, at han håber snart at være i stand til at besøge Athen og personligt være i stand til at udtrykke sin respekt.