Foto: Unsplash

De første to tilfælde af den britiske variant af coronavirussen er blevet registeret i Ukraine.

Den særligt smitsomme version af coronavirussen fra Storbritannien er officielt blevet registreret i Ukraine. To tilfælde er nemlig dukket op i Ivano-Frankivsk-regionen i det vestlige Ukraine, skriver Unian.

Den ledende virolog på Bogomolets National Medical University, Olha Golubovska skriver på Facebook, at sygdommen ikke nødvendigvis er mere dødelig, men at der har været kapacitetsproblemer:

“Der er ingen beviser for en stigning i dødelighed. Men, over en kort periode, har vi været dækket af en ny bølge af dødelighed med meget alvorligt syge patienter, intensivafdelinger under pres, og jeg er bange for, at denne periode bliver den sværeste siden de første patienter,” skriver hun på Facebook.

10.000 nye tilfælde

Det seneste døgn er der blevet registreret 10.057 nye, aktive smittetilfælde. Af dem er 3271 blevet indlagt på hospitalet, 194 er døde og 4837 personer er kommet sig ovenpå sygdommen.

83.086 tests er blevet udført, hvilket altså betyder at positivprocenten er på 12,5 procent. For det første tester Ukraine omtrent halvt så mange personer, som Danmark på trods af at landets befolkning er otte gange større.

Samtidig er positivprocent – altså hvor mange af de testede, der havde sygdommen – i Ukraine omkring 35 gange højere end i Danmark. Der må altså regnes med et betragteligt mørketal.