Foto af Eugene hos Unsplash

Det bliver Ole Egberg Mikkelsen, der bliver den nye dansk ambassadør i Ukraine. Han er født i Esbjerg og afløser Ruben Madsen på posten.

Danmark skal have ny ambassadør i Ukraine, og det bliver Ole Egberg Mikkelsen. Han er Danmarks ambassadør i Polen. Det skriver Polennu.dk. Han har været ambassadør i Polen i fire år, og mediet skriver, at han har haft stor succes i Polen, hvor han har udbygget relationerne mellem Polen og Danmark.

Han har tidligere været ambassadør i Syrien og Tyrkiet, og Mikkelsen er ridder af Dannebrog. Du kan se ham sige farvel til sine kolleger nedenfor i en video lavet af udenrigsministeriet, hvor han blandt andet takker sine medarbejdere. 

Han har haft travlt

Ifølge Polennu.dk har Mikkelsen haft nok at se til i Polen, hvor han blandt andet har været ambassadør, mens Polen fejrede sit 100-års jubilæum for to år siden, og året efter 100 årsdagen for de diplomatiske forbindelserne mellem Polen og Danmark. 

Mikkelsen er født i Esbjerg og har en uddannelse i statskundskab bag sig og har været ekstern lektor på København Universitet fra 2000 til 2005. Han har også før sit arbejde som ambassadør været en del af udenrigsministerietss økonomiafdeling og senere chef, før han i 2005 blev ambassadør for første gang. Det var i Syrien. 

Der var han blandt andet ambassadør under Muhammed-tegningerne. Han er gift med Anne-Marie Pretzmann Mikkelsen, der er sygeplejerske, ifølge Polennu.dk. De har sammen tre voksne børn. 

I Ukraine afløser Mikkelsen den tidligere danske ambassadør i landet Ruben Madsen, der har været ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien siden 2017. Madsen havde, ifølge ham selv, sidste officielle arbejdsdag tilbage i marts i år.