Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Smittetallet stiger i Ukraine, og nu har landets udenrigsminister foreslået at forlænge karantænen til den 12. maj. 

Tallet af coronasmittede er begyndt at stige voldsomt i Ukraine, og der er dag næsten 700 bekræftede tilfælde og 17 døde. Det har været medvirkende til, at indenrigsministeren Arsen Avakov til at lufte idéen om at forlænge karantænen med yderligere 18 dage.

Det skriver Kyiv Post. Regeringen er efter eget udsagn klar til at tackle coronaepidemien, sådan lyder det fra Viktor Lyasjko, der siger, at 240 hospitaler er gjort klar med 67.000 senge. De har derudover bygget telte ved flere hospitaler og oprettet godt 4200 isolationsrum.

Oveni er der begyndt at komme store mængder hjælp fra Kina, der har sendt adskillige fly med masker og beskyttelsestøj.

Blege udsigter fra JP Morgan

Også Ukraine er blevet hårdt ramt – og står til at blive hårdt ramt – af den igangværende corona-krise og den økonomiske krise, der måske følger. Ifølge investeringsbanken JP Morgan Chase ser fremtidsudsigterne for Ukraine sløje ud.

Ifølge banken vil Ukraine, hvis de får underskrevet en otte millioner dollar låneaftale med IMF snart, så vil landets BNP stadigvæk dale med 2,6 procent over året, skriver Interfax-Ukraine.

Også premierminister Denis Sjmygal ser bekymret på økonomien. Ifølge ham vil økonomien skrumpe med 4,8 procent i 2020.

“Ukraine er ikke et rigt land, der har råd til at bruge et halvt år på ikke at arbejde, men at sidde og se fjernsyn på sofaen,” sagde Sjmygal på et talk show på ICTV, skriver Kyiv Post.

Meld dig på listen 

“Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt, i tæt dialog med deres rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Danskere i Ukraine bør følge med i de lokale sundhedsmyndigheders anbefalinger,” skriver ministeriet i en mail.

Udenrigsministeriets opfordring til at melde sig på danskerlisten kræver ikke den store indsats. Man kan enten melde sig på danskerlisten gennem ministeriets hjemmeside eller i appen “Rejseklar.”

“Evakueringer kan kun komme på tale i helt ekstraordinære situationer. Udenrigsministeriet har ikke hjemmel til at afholde udgifter til borgeres hjemrejsebilletter. Der er dermed heller ikke udsigter til, at Udenrigsministeriet henter borgere hjem på statens regning, når Corona-udbruddet forhåbentlig er bag os,” skriver Udenrigsministeriet.