Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

At køre fra Ukraine og ind i EU gennem Polen kræver tålmodihed ved grænseovergangen. COVID-19 hjælper ikke på det problem. 

Polen har fra i dag – tirsdag den 10. marts – indført screening for COVID-19 ved deres grænseovergange til Rusland, Hviderusland og Ukraine. Ifølge den polske indenrigsminister kan det betyde, at man skal væbne sig med tålmodighed.

Den polske minister har bedt folk om forståelse, da det er i alles interesse, at COVID-19 ikke spreder sig for hurtigt. Det skriver Unian. Det betyder dog også, at der kan være yderligere forsinkelser på varer og arbejdskraft, der skal krydse grænserne.

For to uger siden begyndte ukrainerne også selv at indføre temperaturmålinger på alle, der krydsede grænsen til Ukraine – både i lufthavne og ved normale grænseovergange.

Ingen ukrainsk panik endnu 

Corona er dog endnu ikke blevet et stort problem i Ukraine. Der er kun en registreret patient, som er testet positiv for COVID-19, og i dag godkendte den nyudnævnte premierminister Denis Sjmygal en ny corona-plan.

I den nye plan lægges der blandt andet vægt på, at de relevante myndigheder skal finde ud af, hvor meget materiel de har, og hvor meget de har brug for i de næste tre måneder. Før i morgen skal de også finde ud af, hvad det vil koste at købe ind igen.

Flere tjek for corona-virus er også blevet indført. Blandt andet ved grænseovergangene i det østlige Ukraine, der grænser op til de besatte områder i Donbas. Det skriver Ukrinform.