Foto: Emil Filtenborg

Du har godt tre måneder endnu til at se Andrij Sahaidakovskijs udstilling på Mystetskyi Arsenal.

Et forår og en sommer med corona-lockdown har for mange kostet dyrt på vores Netflix-konti, og de ting vi skulle have set her til vinter er blevet set på sofaen i løbet af årets karantænedage.

Heldigvis er der forsat ting at fordrive tiden med i Kyiv, selv om vejret ikke er noget at råbe hurra for. En af de ting er eksempelvis et besøg på et af byens mange museer. Her er et godt bud Mystetskyi Arsenal National Art and Culture Museum Complex.

Lige nu er der en udstilling af kunstneren Andrij Sahajdakovskijs værker, som har barneleg og sport som det gennemgående omdrejningspunkt. Udstillingen er – i tråd med museet generelt – i den abstrakte ende af spektret, og mange af malerierne er blandt andet malet på gamle tæpper.

Foto: Emil Filtenborg

Ikke desto mindre er det en udmærket måde at bruge et par timer på en grå og kold eftermiddag på – og prisen burde for de fleste heller ikke være afskrækkende. Det koster 80 UAH per person. Det er lige omtrent 18 danske kroner.

En af installationerne er en tændt elguitar under dette billede. En lille pige ved enten ikke, hvem manden på billedet er, ellers lade det hende ikke kue – hun spiller lystigt videre. Foto: Emil Filtenborg.

Nemt at komme dertil

Mystetskyi Arsenal National Art and Culture Museum Complex ligger tæt på metrostationen Arsenalna, og det er omtrent 10-15 minutters taxa-tur fra Maidan Nezalesjnostij, der er Kyivs ultimative centrum.

Bogstaveligt talt på den anden side af vejen ligger det historiske kloster Petjersk Lavra, der med sine gyldne kupler er et af Kyivs mest prominente varetegn. Under klosteret er der desuden mulighed for at se katakomberne, hvor flere hellige personligheder er blevet begravet gennem tiden.

Mystetskyi Arsenal ligger på 10-12 Lavrska Street, Kyiv, og er nemt tilgængeligt med Uber eller en anden taxaservice. Prisen en normal søndag eftermiddag fra centrum af Kyiv og til museet er omtrent 80-120 UAH. Det nærmeste metro-stop er Arsenalna Station, der ligger omtrent 15-20 minutters gåtur derfra.

Slut af med et godt måltid

Vælger man både kunstmuseum og kloster, så har man også snart nok indhold til at fylde en god dag ud. Det er ikke bare noget, man skal kaste sig ud i uden også at sørge for at have fyldt op på reserverne.

Heldigvis ligger Kyiv Food Market tæt på Arsenalna-metrostoppet, og når man er igennem museet kan man gå derned på omtrent 20 minutter.

Man skal være mere end bare almindeligt god til at beherske sig selv for ikke at sparke til denne kunstinstallation. Foto: Emil Filtenborg.