Lychakiv Kirkegård er et besøg værd. Foto: Stefan Weichert

Lviv har meget at byde på. Blandt andet Lychakiv Kirkegård, hvor mange af de kendte i området ligger begravet. Mange af gravstederne er imponerede flotte med flere generationer begravet samme sted. 

Lviv er et af de oplagte rejsemål, hvis du på den anden side af corona-krisen kommer til Ukraine. Tidligere har Ukrainenu skrevet om, hvor langt du kan komme i landet for blot 100 dollars, men byen er ikke kun attraktiv for priserne. Lviv har også en masse historie.

Byen har ikoniske gader, historiske monumenter og en række ældre kirker, som absolut er et besøg værd. Men faktisk kan du også opleve Lvivs og regionens historie på en lidt anderledes måde ved at besøge Lychakiv Kirkegård i midtbyen, hvor den over 100 år gamle og rystende sporvogn kører lige forbi. 

Kirkegården stammer helt tilbage fra 1787 og har mange af regionens kendte og rige familier begravet. I dag bliver folk stadig begravet på kirkepladsen og selv, hvis du ikke er historisk interesseret, er det et besøg værd. 

Mange af gravpladserne er enormt flotte, og det er absolut muligt at bruge en times tid på at gå en tur rundt og se på gravstederne.

Lychakiv Kirkegård er et besøg værd. Foto: Stefan Weichert
Lychakiv Kirkegård byder på flotte gravsteder i forskellig stil. Foto: Stefan Weichert

Ivan Franko begravet her

Det helt acceptabelt for turister at gå en tur på kirkegården, hvor det faktisk koster omkring 10 kroner at få adgang. Så du skal ikke bekymre dig om det. Hvis du er til ukrainsk historie, så kan du se, om du kan finde Ivan Frankos gravsted. 

Dette er Ivan Frankos gravsted. Kan du finde det? Foto: Stefan Weichert

Han er absolut en af de mest kendte ukrainere og levede fra 1856 til 1916. Han var en ukrainsk poet, forfatter, journalist, økonom og meget mere. Han fik stor betydning for Ukraines historie og er kendt som en politisk idealist, der var med til at styrke den nationalistiske bevægelse i det vestlige Ukraine. 

Sammen med forfatteren Taras Shevchenko bliver han i dag opfattet som en af de helt store grundlæggere eller udviklere af det ukrainske sprog, litteratur og politisk tænkning. Ivan Franko var også tæt på at blive nomineret til Nobels litteraturpris, men gik bort før nomineringen fik betydning. Du kan læse noget skrevet af Ivan Franko her.

Hvis du efter et besøg på kirkegården har lyst til at vide mere om Ivan Franko, så kan du besøge Lvivs museum om folkehelten. Du kan læse mere her

Du kan finde Lychakiv Kirkegård på Mechnykova St, 33, Lviv.