Foto af History in HD hos Unsplash

Ifølge det amerikanske medie Politico var det tæt på, at den amerikanske præsident havde investeret et stort beløb i Ukraine. 

I dag er den amerikanske præsident Donald Trump i problemer på grund af en telefonsamtale med den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij, hvor han bliver beskyldt for at have afpresset ukrainerne. Mens den historie stadig får opmærksomhed i USA, sætter en ny historie endnu mere gang i spekulationerne. Der var en gang, hvor Trump faktisk overvejede at bygge et resort i Ukraine, skriver det amerikanske medie Politico. 

Politico skriver, at Trump rejste med Ivanka Trump til Ukraine i 2006 for at mødes med repræsentanter for den ukrainske regering for at drøfte muligheden for at bygge et hotel og en golfbane for flere millioner dollar. Ifølge Politico var planerne i Ukraine en del af en større plan for Trump-familien, der ville etablere flere luksus resorts i den gamle Sovjetunion, hvor de så store muligheder i fremtiden.

Byggeriet blev aldrig til noget, men historien har fået opmærksomhed i USA, da Trump har beskyldt sin politiske rival Joe Biden for at drage fordel af et korrupt Ukraine. Der er derfor ifølge nogle iagttagere tale om dobbeltmoral for Trump, da han selv havde planer om at lave forretning i Ukraine i en tid med store politiske omstilinger. 

Ville han kun tale?

Trump har hele tiden nægtet, at han skulle have presset den ukrainske præsident til at starte en efterforskning af Joe Bidens søn, som han mener har begået korruption i Ukraine. Historien om Trump planer om et resort i Ukraine har fået historien om Trumps telefonopkald til at blusse op igen. Det sker selvom der ikke er nogen meldinger om, at Trump skulle have gjort noget ulovligt, da han i 2006 undersøgte muligheden for et resort i Ukraine. 

Repræsentanternes Hus og Senatet melder, ifølge Politico, at de ikke har kendskab til Trumps tidligere forbindelse til Ukraine, og det er usikkert, hvad der sker herefter. Dog udtrykker Pramila Jayapal, der er Republikaner og medlem af den juridiske komite under Repræsentanternes Hus, som har fået indsigt i flere dokumenter, sig kritisk. 

“Præsident Trumps udenrigspolitiske beslutninger stiller seriøse spørgsmål om hvorvidt han varetager det amerikanske folks interesser eller hans egen lomme,” siger Pramila Jayapal ifølge Politico, der ikke har fået en kommentar fra Trump-administrationen.