Foto: Jasmin Sessler / Pixabay.com.

300 medlemmer af det ukrainske parlament har lavet en alliance, der skal promovere konservative familieværdier. 

Abortmodstand, fokus på “naturlovene” og styrkelse af kernefamilien. Det er ikke ligefrem temaer, der vinder valg i Danmark, men i Ukraine har 300 af landets 424 parlamentsmedlemmer formet en alliance på tværs af partierne med netop det fokus. Det skriver Kyiv Post.

Det kommer efter en tumultarisk tid for præsident Zelenskij, der blandt andet har haft problemer med sin premierminister Oleksij Honcharuk. Og den nye gruppe kan alene på grund af størrelsen ikke ignoreres.

Fra stifterne af gruppen lyder det, at de vil lave love, der udbreder konservatismen, beskytter familieværdier og “står imod forsøg på at underminere naturlovene på grund af politiske tendenser.”

Gruppe vækker harme

Det er ikke alle ukrainere, der har set med lige venlige øjne på den nye alliance. Blandt nogle ses gruppens retorik som både anti-feministisk og som modstand af fremskridt for homeseksuelles rettigheder.

Den 23-årige Sviatoslav Yurash er medstifter af gruppen. Han er valgt ind for præsidentens parti Folkets Tjener og ifølge ham, er der plads til dialog.

“Vi er klar til at tale og arbejde med grupper i vores samfund, der har andre holdninger på disse områder end os. Mit job er at finde enigheder og ikke at gøre kløften mellem os større,” siger Yurash.

Der har endnu ikke været nogen reaktion fra præsident Volodimir Zelenskij, men i oktober sagde han om homoseksuelles rettigheder:

“Vi lever i et åbent samfund, hvor enhver person vælger deres sprog, religion og seksuel orientering. Lad de mennesker være i fred, please!,”