Arkivfoto: Emil Filtenborg.

59 personer er blevet dømt skyldige for forskellige forbrydelser begået mod de demonstranter, der deltog på Maidan-pladsen under Vinterrevolutionen.

Sagerne imod de offentligt ansatte, der handlede ulovligt under Vinterrevolutionen i 2013 og 2014 er for alvor begyndt. Der er i alt 445 mistænkte i sagerne, hvoraf 48 er embedsmænd, 228 fra den udøvende magt, 20 anklagere og 23 dommere.

59 af dem er blevet dømt skyldige, skriver Radio Liberty. Den særlige efterforskningsenhed, der undersøger begivenhederne under revolutionen, har set på 4100 episoder i alt.

Under revolutionen tog volden til fra både statens og demonstranternes side, hvilket resulterede i 113 dræbte og 1811 sårede. Demonstranterne var utilfredse med den daværende præsident, Viktor Yanukovitsj’ tilnærmelser til Rusland.

Stærk dokumentar

På Netflix ligger der en stærk dokumentar om revolutionen, der hedder Winter on Fire. I dokumentaren ser man blandt andet meget voldsomme gadekampe, hvor der bliver skudt med skarpt på demonstranterne.

Dokumentaren har vundet flere priser. Den er også blevet nomineret til en Oscar og en Emmy. Under teksten er der en trailer for filmen.