Foto af Toa Heftiba hos Unsplash

Kiev: De ankommer til Ukraine for at fejre det jødiske nytår, som finder sted fra den 29 september og frem til den første oktober. 

Der har været ekstra pres på grænseovergangene i Ukraine i de sidste dage, hvor godt 25.000 ortodokse jøder er ankommet til Ukraine for at fejre det jødiske nytår i byen Uman i den centrale Cherkasy-region i Ukraine. 

“Pilgrimmene fortsætter med at ankomme massivt til den jødiske ortodokse fejring af den 5.780 udgave af nytåret… Til dags dato har myndighederne på grænsen registreret 24.782 pilgrimme på grænseovergangene,” informerede de ukrainske grænsemyndigheder i en pressemeddelelse ifølge det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform.

De ortodokse jøder kommer for at besøge den afdøde rabbi Nachman af Breslovs grav. Nachman af Breslov, som døde i 1810, var kendt for at få folk tættere på gud, som han mente, at folk kunne snakke til på samme måde som en god ven. Det var en anderledes tilgang til gud på det tidspunkt. 

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian skal jødiske politibetjente hjælpe med sikkerheden i Uman under fejringerne. De skal ifølge de ukrainske myndigheder være med til at holde styr på folkemængden, da der kan være bekymring for, at der kan komme problemer med antisemitisme i løbet af fejringerne.