Foto af Markus Spiske hos Unsplash

Kiev: Mens der var tusindvis af klimademonstranter i verdens hovedstæder, så var det en noget mindre demonstration i Kiev. 

Omkring 2.000 mennesker deltog i den verdensomspændende klimademonstration i Ukraine fredag. De fleste var i Kiev, hvor de gav udtryk for deres utilfredshed med regeringens klimaindsats. Ukraine, der får den største del af sin energi fra gas og olie, skulle til at komme op i gear og få skiftet til grøn energi, lød det. 

Ifølge Kyiv Post var kravene for demonstranterne blandt andet, at Ukraine skal være 100 procent co2-fri i 2050, gå væk fra at bruge plastic og stoppe med at støtte fabrikker. 

“Det er vigtigt for mig, fordi vil have at mig og alle os kan leve på denne planet, ikke flyde rundt på en anden i rummet. Og det er vigtigt for mig at være i stand til at ligge i solen og svømme,” sagde den blot 7-årige Tymofiy ifølge Kyiv Post. 

Partiet Folkets Tjener, der har flertallet i parlamentet, forsikrede demonstranterne, at der vil blive gjort afskilledelige ting for at forbedre klimaet i Ukraine, og at der allerede er fremsat et lovforslag, der skal fjerne engangs-plastik fra markedet.